Hva koster en låsesmed og hvilke tjenester koster hva?

Vi er her når du trenger oss!

24/7 Bemanning i hele Oslo og Omegn

Om oss

Montørtech AS ble opprettet i 2019 med tanken om en mer fleksibel og konkurransedyktig låsbranjse. Våre ansatte har en unik kombinasjon av nøkkelkompetanse innen lås og beslag, elektro, installasjon og automasjon, noe som sikrer kvalitet og komplette løsninger for våre kunder.

Våre ansatte er dyktige i faget, engasjerte og kundeorienterte. Vi prosjekterer og leverer nye systemer, gjør oppgraderinger av eksisterende sikkerhetsløsninger og utfører service ved behov

Hva kundene sier om oss

Hvorfor velge oss

Pris

Vi er ca 20% rimeligere i pris på montørtimer og iht norske bransjestandarder enn våre konkurrenter.

Tilgjengelighet

Vi er tilgjengelige 24/7 365 dager i året, uten unntak.

Kompetanse

Kompetanse innen lås og beslag, elektro, installasjon og automasjon.

Hva koster en låsesmed og hvilke tjenester koster hva?

Låsesmeder er eksperter på låser og nøkler, men mange av oss tenker kanskje ikke så mye på dem før vi plutselig har behov for deres hjelp. Enten det er å låse seg inn igjen etter å ha mistet nøkkelen, bytte lås på døren eller installere et nytt sikkerhetssystem, så er det låsesmeden som kommer til unnsetning. Men hva koster egentlig en låsesmed, og hvilke tjenester koster hva? I denne artikkelen vil vi se nærmere på prisene for ulike tjenester og faktorer som kan påvirke kostnadene.

Nødåpning av dører

En av de mest vanlige grunnene til å kontakte en låsesmed er når man har mistet nøklene sine og står utenfor en låst dør. Dette kalles ofte for nødåpning, og prisen for denne tjenesten kan variere avhengig av tidspunktet for oppdraget og kompleksiteten i arbeidet.

Som regel vil man måtte betale ekstra for å få hjelp utenfor vanlig arbeidstid, altså kveldstid, helger og helligdager. Prisene kan ligge fra 800 til 2500 kroner eller mer, avhengig av omstendighetene. Det kan også hende at du må betale et tillegg hvis du bor langt unna låsesmedens arbeidssted.

Bytte eller reparasjon av låser

Det finnes mange ulike typer låser, og prisen for å bytte eller reparere en lås varierer derfor også. En vanlig sylinderlås koster fra 500 til 1000 kroner, mens en mer avansert lås kan koste opptil flere tusen kroner. I tillegg til prisen på selve låsen, må man også regne med arbeidskostnaden for å få låsesmeden til å gjøre jobben. Dette kan ligge på mellom 600 og 1500 kroner, avhengig av hvor lang tid arbeidet tar og om det er spesielle krav som må oppfylles.

Installasjon av sikkerhetssystemer

Sikkerhetssystemer kommer i mange forskjellige varianter, fra enkle dørkikkertkameraer til mer avanserte alarmsystemer og adgangskontrollsystemer. Prisene for disse tjenestene varierer stort, og det er vanskelig å gi en konkret pris uten å vite nøyaktig hva som ønskes installert.

En enkel dørkikkertkamera kan koste fra 1000 til 3000 kroner, mens et mer avansert alarmsystem med flere sensorer og kameraer kan koste mellom 10 000 og 50 000 kroner. Adgangskontrollsystemer, der man bruker kort eller kode for å få tilgang til bygninger eller rom, kan også variere i pris fra noen tusen kroner til over 100 000 kroner, avhengig av hvor omfattende systemet skal være.

Faktorer som påvirker prisen

Det er flere faktorer som påvirker prisen på låsesmedtjenester. Her er noen av de mest vanlige:

  • Tidspunkt: Å få hjelp utenfor vanlig arbeidstid vil ofte koste ekstra, og det samme gjelder helger og helligdager.
  • Kompleksitet: Jo mer komplisert og tidkrevende arbeidet er, desto høyere blir prisen.
  • Avstand: Hvis låsesmeden må reise langt for å hjelpe deg, kan det hende at du må betale et tillegg for dette.
  • Materiale og utstyr: Prisen på selve låsen, nøklene eller sikkerhetssystemet vil også påvirke den totale kostnaden.

Hvordan spare penger på låsesmedtjenester?

Det finnes flere måter å spare penger på når det kommer til låsesmedtjenester. Her er noen tips:

  • Sammenlign priser: Sjekk priser hos flere låsesmeder før du bestemmer deg for hvem du vil bruke. Husk at det ikke alltid er den billigste som gir den beste tjenesten.
  • Gjør det selv: Hvis du vet hvordan du skal bytte en enkel lås eller installere et dørkikkertkamera, kan du spare penger ved å gjøre jobben selv.
  • Forebygg nødsituasjoner: Pass godt på nøklene dine, og vurder å ha en ekstra nøkkel hos noen du stoler på. Dette kan spare deg for dyre nødåpninger.
  • Velg riktig utstyr: Ikke gå for det dyreste sikkerhetssystemet hvis du ikke trenger det. Vurder hva som passer best for dine behov og din bolig.

Det viktig å huske at en låsesmed kan være verdt hver krone når man står i en vanskelig situasjon. Det er derfor lurt å ha kontaktinformasjon til en pålitelig og dyktig låsesmed lett tilgjengelig, slik at du raskt kan få hjelp når du trenger det. Noen ganger kan man også trenger elektrisk hjelp og da må man også vite hva en elektriker koster, og mulig også hva en rørlegger koster.

Å vite hva en låsesmed koster og hvilke tjenester som koster hva, kan hjelpe deg å være forberedt og ta gode valg når du trenger hjelp med låser og sikkerhet. Prisene varierer avhengig av tidspunkt, kompleksitet, avstand og utstyr, men det er også mulig å spare penger ved å sammenligne priser, gjøre enkelte jobber selv og forebygge nødsituasjoner.

Låsesmedens arbeid er ofte undervurdert, men deres tjenester kan være uvurderlige i akutte situasjoner. Å ha kontaktinformasjonen til en pålitelig låsesmed lett tilgjengelig kan spare deg for både tid og penger når du trenger det mest.